15 iunie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

[Stați cu ochii pe Clotilde] Supărată că a pierdut alegerile, Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor

Clotilde Armand (USR), primar în funcție și candidat la Primăria Sectorul 1 din Capitală, a anunțat marți că a depus o cerere de renumărare a voturilor. Cererea de renumărare vine după ce datele Autorității Electoral Permanente arată că George Tuță (PNL) este câștigător cu circa 500 de voturi diferență.

Aceasta este profund revoltată și susține că „procese-verbale sunt întocmite greșit în mod intenționat și nu reprezintă numărul de voturi din sacii sigilați”.

„Procese-verbale sunt întocmite greșit în mod intenționat și nu reprezintă numărul de voturi din sacii sigilați. Din acest motiv este importantă renumărarea, transparent, de față cu toți candidații și cu observatori din ONG-uri. Asta vor să facă și acum, iar din acest motiv am solicitat renumărarea. Se tem pentru că o să iasă la iveală alte numere. La Sectorul 2 au refuzat renumărarea. Sper să nu o facă și aici. Totuși, dacă n-au nimic de ascuns și de pierdut, de ce ar refuza renumărarea? Nici eu, nici Radu Mihaiu n-avem probleme cu asumarea unui rezultat defavorabil. Avem probleme cu cei care au viciat acest scrutin”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Tot Clotilde Armand anunță că a făcut o plângere penală împotriva reprezentantului PSD în Biroul Electoral Sector 1, Alexandru-Constantin Enăchescu.

Ca o ironie a sorții, tocmai madame Armand susține că acesta ar fi fost ”prins pe holul Secției de votare. nr 34 de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară cum împreună cu mai mulți membri ai secției de votare au desigilat sacii plini cu buletinele de vot și umblau în ei. Își acopereau urmele”. Vă amintește de ceva anume?!

George Tuţă (candidatul Alianţei electorale PSD – PNL) a obţinut 36,44% din voturi (24.323 voturi), după centralizarea datelor din 122 de secţii. Potrivit datelor încărcate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente și citate de Agerpres, Clotilde Armand (candidatul Alianţei Dreapta Unită), ar fi obţinut 35,73% (23.850 voturi).

Corecta Clotilde, a mai anunțat marți că a sesizat autoritățile privind presupuse tentative de fraudă de la mai multe secții de votare.