15 iunie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

[ȘOCANT] Doi copii de 5 ani au fost agresați sexual chiar de către educator la o grădiniță din București

Directoarea unei grădinițe din Sectorul 1 a anunţat Poliţia Capitalei după ce un copil i-a povestit că el şi un coleg au fost agresaţi sexual de către educatorul de la clasă.

Copiii au 5 ani, iar faptele s-ar fi petrecut atât în unitate, cât şi în curtea acesteia.

Poliţiştii din Bucureşti au declanşat o anchetă.

”Din declaraţiile minorului a rezultat faptul că educatorul, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, i-ar fi agresat sexual pe cei doi minori, în vârstă de 5 ani, atingându-i în zonele intime.

Totodată, unul dintre aceştia a precizat că a fost dus în grădina şcolii şi abuzat sexual, fiindu-i introdus un deget în anus”, au transmis sursele citate.

Grădiniţă a groazei şi la Ploieşti

S-au derulat scene revoltătoare într-o grădiniță din Ploiești. Câțiva părinți au făcut publice înregistrări în care educatoarele țipă la copii, îi jignesc, îi amenință cu poliția și cu bătaia.

Scenele s-au petrecut într-o grădiniță cu program prelungit din Ploiești, iar câțiva părinți au decis a le înregistreze după ce copiii lor au refuzat să mai meargă la cursuri.

„Dă-te la o parte de aici! Ia dă-te la o parte de aici, că vreau să mă descalţ! Dă-te la o parte! Vrei bătaie? Vrei să te bată copiii? Punem toată clasa să te bată”.

Cea care ţipă aşa este chiar educatoarea copilului. Pe înregistrare se aude cum cadrul didactic îl loveşte. Nu ar fi un caz singular la unitatea de învăţământ, spun părinţii, conform Pro TV. Poliţia s-a autosesizat în acest caz.

După ce a ascultat înregistrările, directoarea grădiniței a convocat comisia de disciplină care va face o anchetă internă. Cele două educatoare acuzate de părinți lucrează de mai mulți ani în grădiniță și, potrivit Inspectoratului Școlar Prahova, n-au avut până acum plângeri.