21 februarie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Jurnalistul Remus Rădoi scoate în evidență derapajul major al membrilor CNA

La Palatul Parlamentului a avut loc o dezbatere pe tema protejării libertății presei la care au participat reprezentanții presei scrise și audiovizuale. Printre participanți s-au numărat jurnaliștii: Remus Rădoi, Iosefina Pascal, Sorin Roșca Stănescu, Mihai Belu, Gabriela Călinescu, Ovidiu Zara, deputații AUR Sorin Titus Muncaciu și Antonio Andruşceac s.a.

Discuțiile acestei dezbateri s-au constituit pe marginea măsurilor și comportamentelor abuzive și ilegale ale Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

În luările de cuvânt au fost înfățișate cazuri concrete, inclusiv înregistrări audio și video, care se constituie în probe ale abuzurilor săvârșite de reprezentanții Consiliului Național al Audiovizualului. Aceștia cenzurează din ce în ce mai mult presa, sub pretextul „protejării” cetățeanului.

Remus Rădoi, în calitate de jurist al postului Global News, a arătat că „art. 19 din Declarația Universală a Drepturilor Omului spune că orice om are libertatea la opinie, de a-și propaga această opinie prin orice mijloace de comunicare. Art. 30, alin. 1 din Constituție, la fel, spune că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor, imagini, sunete pe orice mijloace de comunicare nu poate fi îngrădită. Din start, în această perioada CNA a fost instituția care a încălcat prin orice mijloace aceste două articole. Trebuie să spunem că, cel puțin câțiva membri ai CNA sunt în incompatibilitate, nu ar trebui să existe acolo. Trebuie să spunem că membrii CNA își permit să jignească prezentatori sau moderatori de televiziune”.

În cadrul dezbaterii au fost analizate mai multe clipuri din cadrul ședințelor Consiliului Național al Audiovizualului, prezentate de jurnalistul Remus Rădoi. Cu siguranță nu sunt singurele cazuri în care membrii acestei instituții aduc jigniri jurnaliștilor și nu numai, însă, vom face referire doar la 3 dintre acestea.

Într-una din ședințe, Mircea Toma, se referă la jurnalistul Antena3, Adrian Ursu, ca fiind „o persoană abjectă”.

Un alt membru al CNA o consideră „o jurnalistă low-cost” pe realizatoarea tv a postului Global News, Ramona Solomon.

Membrii CNA îl jignesc de asemenea și pe Robert Malone, inventatorul tehnologiei ARNm, virolog și imunolog american, pentru simplul fapt că s-a opus plandemiei.

Membrii acestei instituții care ar trebui să apere libertatea de exprimare, libertatea presei, jignesc și sancționează ilegal postul de televiziune Global News pentru că acesta nu se conformează directivelor globaliste pe care ei le venerează, dându-le în consecință, amenzi cu nemiluita.