22 iunie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

De ce s-a abținut România la votul pe rezoluția de încetare a focului în Gaza? Răspunsul premierului

Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, că se fac în continuare eforturi pentru eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza, dar şi pentru scoaterea din zonă a cetăţenilor care vor să plece, însă situaţia este complicată.

Nu e uşor de gestionat toată situaţia, important este să nu escaladeze”, a afirmat premierul, explicând că eforturile se fac alături de toate statele care au cetăţeni în zonă.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, sâmbătă, despre cetăţenii români din Fâşia Gaza şi a explicat că se caută în continuare soluţii.

Azi noapte, în jur de ora 2.00, eram în comunicare cu doamna ministru de Externe. Este un efort comun al mai multor ţări”.

Potrivit acestuia, „se negociază” în continuare, alături de SUA, Franţa, Germania şi toate ţările care au cetăţeni cu dublă cetăţenie.

Potrivit premierului, până acum erau 260 de cetăţeni cu dublă cetăţenie – şi română – care voiau să plece din Fâşia Gaza, dar sunt şi palestinieni care vor să părăsească zona.

„Nu e uşor de gestionat toată situaţia, important este să nu escaladeze”, a mai declarat premierul.

Întrebat de ce România s-a abținut la votul din Adunarea Generală a ONU asupra rezoluției Iordaniei pentru un armistițiu umanitar în Fâșia Gaza, premierul Ciolacu a declarat că au fost mai multe țări europene care au adoptat această poziție, nemulțumite de textul rezoluției, care nu menționa atrocitățile Hamas.