22 iunie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Primaria Capitalei anunţă că va fi mărit, de marţi, numărul echipajelor de poliţie rutieră pentru a fluidiza traficul în zona Podului Grant

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că, primarul general Nicuşor Dan şi reprezentanţi ai Brigăzii Rutiere, Poliţiei Locale a Sectorului 1, Poliţiei Locale a Sectorului 6, Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, STB şi Administraţiei Străzilor Bucureşti au avut, luni o şedinţă, în contextul ambuteiajelor apărute în trafic din cauza lucrărilor de reabilitare şi consolidare la Podul Grant pe sensul Crângaşi-Turda.

Astfel a fost dispună măsura suplimentării numărului echipajelor de poliţie rutieră care vor dirija traficul în intersecţiile afectate de lucrări, începând de marţi.

În zilele următoare STB va monta delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 şi 44 de la Maternitatea Giuleşti până la Bulevardul Constructorilor. În măsura în care fluxul de călători o va impune, vom suplimenta numărul de tramvaie de pe liniile 11 şi 44.

„1. Începând de marţi 17 Octombrie, va fi suplimentat numărul de echipaje de poliţie rutieră care vor dirija traficul în intersecţiile afectate de lucrări.

2. Poliţiştii care vor dirija traficul în intersecţii vor aloca timpi necesari fluxurilor de maşini astfel încât să favorizeze rutele alternative.

3. Vom modifica diagramele semafoarelor din intersecţiile Şos. Orhideelor cu Bulevardul Dinicu Golescu, respectiv Bulevardul Dinicu Golescu cu str. Witting astfel încât timpii de aşteptare pentru şoferi pe sensul Orhideelor- Gara de Nord să fie mai mic.

4. În zilele următoare STB va monta delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 şi 44 de la Maternitatea Giuleşti până la Bulevardul Constructorilor. În măsura în care fluxul de călători o va impune, vom suplimenta numărul de tramvaie de pe liniile 11 şi 44. De asemenea, dispeceratul STB va lua măsuri pentru dirijarea în timp real a mijloacelor de transport public pentru a evita aglomerarea mai multor vehicule în aceeaşi zonă”, arată comunicatul de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Reprezentanţii PMB recomandă participanţilor la trafic care se deplasează dinspre Calea Giuleşti înspre Gara de Nord să folosească ruta ocolitoare Calea Plevnei-Ştirbei Vodă-Str. Buzeşti şi traseele alternative prin Şoseaua Virtuţii – Splaiul Independenţei, respectiv Calea Crângaşi – străzi adiacente – Calea Giuleşti. Restricţiile sunt semnalizate cu ajutorul unor panouri de presemnalizare instalate în intersecţiile principale. Rugăm participanţii la trafic să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

„Facem un nou apel la bucureşteni ca în măsura în care este posibil să aleagă mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismului personal. Reabilitarea şi consolidarea podului Grant este necesară şi de importanţă majoră pentru siguranţa tuturor participanţilor la trafic.  Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în această dimineaţă şi pe toată perioada lucrărilor. Îi asigurăm pe bucureşteni că monitorizăm în permanenţă starea traficului şi vom lua măsuri suplimentare acolo unde situaţia o va impune”, mai transmite PMB. 

Pe 5 octombrie, primarul Capitalei Nicuşor Dan a afirmat, chestionat când vor fi finalizate lucrările de consolidare la Podul Grant din Bucureşti, că a fost cu bretelele şi cu lucrările de consolidare propriu-zisă pentru că trebuie aviz de la CFR, deoarece sunt liniile feroviare acolo, iar CFR nu a dat avizul peste vară. „Planul, în momentul de faţă, este să începem pe 15 octombrie şi să dureze 4 luni, poate 5 luni un sens, sensul dinspre Crângaşi către Turda, pe sensul celălalt se circulă, şi tramvaiul va circula pe o şină timp în care se remediază, se face cealaltă şină, şi după aceea cealaltă”, a adăugat edilul, potrivit News.ro