10 decembrie 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

PNL: Peste tot în Europa se anunță momente dificile din perspectiva industriei alimentare

Peste tot în Europa se anunță momente dificile din perspectiva industriei alimentare și a celei din zona agricolă, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe, miercuri, la un post de televiziune.

„Peste tot în Europa se anunță momente dificile din punct de vedere al industriei alimentare și celei din zona agricolă. Dincolo de orice fel de avantaje pe care le asigură celor care lucrează în aceste domenii, această măsură vine pe undeva să fie inclusă și la nivel european, în ansamblul său, în măsurile care țin de prevenirea acestei crize generalizate sau posibilitatea de a stopa această criză”, a declarat liberalul.

„Prima este legată de zona energetică – și pentru asta, evident, Uniunea Europeană va investi enorm în a dobândi acea independență față de Rusia. Cea de-a doua este cea agricolă, unde, iată, și noi încercăm să sprijinim zona aceasta. Apropo de ce s-a întâmplat astăzi în Parlament și probabil se va vota la votul final în curând, un salariu minim în agricultură și în industria alimentară de 3.000 de lei brut este o măsură bună, aș spune, și oportună”, a continuat Ionuț Stroe.

Întrebat în ce măsură crede că va fi atenuată creșterea inflației de pachetul de măsuri pe care l-a anunțat coaliția, deputatul PNL a explicat: „ Există în momentul de față două direcții. Prima este dată de ceea ce face Banca Națională pentru a încerca să rezolve această situație – și măsurile le-am văzut, există și probabil vor continua. Cea de-a doua, ceea ce poate face Guvernul sau ceea ce face deja prin aceste măsuri care, practic, ar trebui să intervină și să ajute în egală măsură atât mediul de afaceri, cât și zona socială, pentru a trece acest moment de maximă dificultate”.

„Din punctul nostru de vedere, componenta Uniunii Europene contează la fel de mult, pentru că contează ce face și Uniunea Europeană în ansamblul său, ați văzut inflație cu două cifre peste tot în întreaga Europă. Nimeni nu poate pocni din degete ca să oprească această inflație sau să crească veniturile oamenilor peste noapte, dar există din punctul nostru de vedere măsuri pe care le putem aproba foarte, foarte rapid. Premierul le-a subliniat”, a mai spus Ionuț Stroe.