10 decembrie 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Banane cu pesticide, restrase de pe piață

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) retrage de pe piață mai multe loturi de banane după ce a constatat că acestea conțineau reziduuri de pesticide, anunță instituția printr-o informare oficială postată pe site.

Bananele puse la vânzare în Kaufland (ECUADOR, Lot: 1101) au fost retrase de la vânzare după ce inspectorii de la ANSVSA au găsit reziduuri de pesticide.

„Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS)”, a anunțat ANSVSA.

Avertismentul de la ANSVSA face referire la produsele care au fost comercializate în perioada 13 -17 martie 2022.

ANSVSA recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris, comercializate în perioada 13.03.2022 – 17.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Kaufland până pe data de 01.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor (în baza bonului fiscal).

„Ne cerem scuze pentru inconveniențele create! Pentru informații suplimentare, puteți contacta Yellow Fresh Fruits SRL, la telefon +40 742.355.060 sau la adresa: strada Depozit Log Centrer Timișoara, nr. 636 localitatea Remetea Mare, județul Timiș”, se mai arată în anunț.

Lista cu magazinele Kaufland care au pus la vânzare acest produs poate fi consultată AICI.