10 decembrie 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

‘Beneficiezi’ de 5 zile libere plătite dacă ești angajat al Senatului și faci voluntariat pentru refugiații ucraineni

Angajații Senatului care vor desfășura activități de voluntariat vor putea beneficia de cinci zile libere plătite pe lună, pe perioada crizei umanitare generate de atacurile militare din Ucraina, este propunerea PNL aprobată, luni, de Biroul Permanent al Senatului.

„Senatul României să vină în sprijinul autorităților, în această perioadă de criză umanitară, prin oferirea de zile libere angajaților care doresc să se implice în activitățile de voluntariat dedicate asistenței și preluării refugiaților. Angajații Senatului care vor desfășura activități de voluntariat vor putea beneficia de maxim cinci zile libere plătite pe lună, pe perioada crizei umanitare generate de atacurile militare din Ucraina”, potrivit PNL.

„Prezenta propunere va contribui semnificativ la creșterea imaginii instituției Senatul României, demersul reprezentând dovada solidarității, unității și implicării la toate nivelurile. Implementarea acestei măsuri, va marca o premieră în activitatea instituției și va contribui, la nivel extern, la poziționarea instituției ca o instituție deschisă, ce este mereu aproape de oameni și care răspunde rapid în situații de criză. De asemenea, la nivel intern măsura va transmite și sublinia în cultura organizațională valori precum implicare civică, solidaritate, generozitate și unitate”, potrivit memorandumului intern propus de ALina Gorghiu.