10 decembrie 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Deputatul Dan Tanasă acuză de înșelăciune și ucidere din culpă companiile sancționate de pe piața imunoglobulinelor, împotriva cărora a depus și o plângere penală

Potrivit unui comunicat de presă, publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dan Tanasă, Deputatul AUR de Mureş, a depus la Ministerul Public un denunţ penal îndreptat împotriva companiilor de pe piaţa imunoglobulinelor sancţionate de către Consiliul Concurenţei cu amenzi în valoare totală de 71 milioane euro. Deputatul face acuzaţii de înşelăciune şi ucidere din culpă.

„Solicit să fie efectuate în cauză investigaţii prealabile după care să fie începută urmărirea penală urmată de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva companiilor menţionate, persoane juridice cu sediul în state europene şi cu activitate comercială în România, precum şi împotriva angajaţilor şi adminitratorilor direct implicaţi, care se vor stabili în cursul anchetei că sunt responsabili pentru săvârşirea infracţiunilor de: Înşelăciune prevăzută de art. 244 din Codul Penal; Ucidere din culpă prevăzută de art. 193 din Codul Penal”, a transmis Dan Tănasă.

Acesta consideră că faptele sesizate şi investigate de către Consiliul Concurenţei implică şi o latură penală.

„Discutăm despre pierderea unor vieţi omeneşti prin culpa asumată de către aceste companii care au refuzat să furnizeze medicamentele vitale în condiţiile legii şi ale pieţei libere (…) Este inacceptabil modul în care au fost sacrificate vieţi umane, în perioade de criză pentru profitul meschin al unor companii gigant din domeniul farmaceuticelor. Vom veghea la respectarea legii şi la protejarea cetăţenilor români în faţa acestor abuzuri!”, a mai adăugat Dan Tanasă.