10 decembrie 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Taximetriştii anunță proteste și cer Guvernului plafonarea preţului la carburanţi

Transportatorii în regim de taxi se pregătesc pentru acţiuni de protest şi cer Executivului măsuri urgente de plafonare a preţurilor la carburanţi, potrivit unui comunicat al Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi-ADTI, remis, duminică, AGERPRES.

„Având în vedere ultimele evoluţii de creştere a preţului la carburant, benzina şi motorina depăşind pragul de 7 lei/litru, Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi-ADTI solicită Guvernului României o întrevedere pentru adoptarea unor măsuri urgente de plafonare a preţurilor la carburant”, se arată în comunicat.

Transportul public local de persoane în regim de taxi, ca serviciu comunitar de utilitate publică, este o componentă importantă în viaţa de zi cu zi a oraşului.

„Nevoia de mobilitate şi transport a persoanelor, pe care şoferii de taxi o deservesc, este extrem de importantă, mai ales în aceste vremuri. Datorită majorării preţurilor la carburant, energie electrică, tarife RCA şi a coşului zilnic, transportatorii independenţi se confruntă cu mari probleme şi abia mai fac faţă cheltuielilor. În aceste condiţii, activitatea de transport nu mai poate fi sustenabilă”, au arătat taximetriştii.

Astfel, având în vedere că transportatorii îşi obţin veniturile exclusiv din surse private, ajustarea tarifelor de distanţă în astfel de condiţii nu reprezintă o soluţie de luat în calcul în momentul de faţă, au mai spus aceştia.