14 iulie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Ministrul Agriculturii exclude o criză alimentară: Nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că exclude apariţia unei crize alimentare în România şi că nu ne vom întoarce la raţionalizarea alimentelor, aşa cum era înainte de 1989. Chesnoiu a adăugat că la nivelul coaliţiei de guvernare sunt în analiză metode de intervenţie pentru sprijinirea producătorilor şi consumatorilor, potrivit News.ro.

Întrebat într-o conferinţă de presă care a avut loc duminică, la sediul PSD, dacă urmează o criză alimentară şi dacă va urma o plafonare a preţului la alimentele de bază, Adrian Chesnoiu a declarat că nu poate fi vorba de o criză alimentară sau de o raţionalizare a alimentelor.

”La nivel global, pot exista zone şi continente unde poate apărea penuria de alimente. În România şi în Europa, în general, la nivelul de producţii pe care noi le avem este exclus să apară o criză alimentară. Legat de ceea ce s-a vehiculat în spaţiul public, vă spun un singur lucru, că alimentele nu vor fi raţionalizate, ca să eliminăm şi această zonă în care unii care nu cunosc agricultura României şi capacitatea fermierilor români de a produce, speculează. Nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor ca să ajungem ca pe vremurile dinainte să să luăm alimente pe cartelă”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Ministrul Agriculturii a precizat că sunt în analiză metode de intervenţie a statului pentru sprijinirea producătorilor şi consumatorilor.

”Legat de mijloacele de intervenţie ale statului în echilibrarea şi menţinerea unei sustenabilităţi a producătorilor pe de-o parte şi a consumatorilor de cealaltă parte, la nivelul PSD şi la nivelul arcului guvernamental, analizăm mai multe metode de intervenţie în vederea sprijinirii pe de-o parte a producătorului, pe partea cealaltă a cetăţeanului. Fiţi siguri că atunci când vom avea analiza de impact, voi veni şi voi anunţa”, a declarat Adrian Chesnoiu.