14 iulie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Europarlamentarul Cristian Terhes: Asistăm la tranziția de la democrație la tiranie

„Premierul Ciuca se intalneste azi, 2 decembrie 2021, cu reprezentantii cultelor religioase din Romania, discutiile vizand si IMPUNEREA Certificatului Verde la intrarea in biserici, anunta presa citand „surse politice”.

Insasi faptul ca s-a ajuns la acest punct se datoreaza atitudinii obediente a bisericilor, care fie au tacut complice la abuzurile statului impotriva oamenilor pe durata acestei pandemii, fie au spus ca actiunile abuzive sunt bune. O exceptie a facut-o Cultul Baptist din Romania care, prin vocea presedintelui Viorel Iuga, a condamnat pe fata aceste abuzuri.

Vorbesc aici de obedienta institutionala. Altfel, episcopi ortodocsi, precum si preoti si pastori din toate bisericile au dat dovada de curaj personal, opunandu-se pe fata masurilor abuzive din aceasta perioada. Ce se intampla azi va fi un examen pentru toate bisericile din Romania.

Faptul, insa, ca se supune discutiei ca oamenii sa poata intra in biserici doar pe baza de Certificat Verde demonstreaza, ceea ce am mai spus, ca asistam la tranzitia de la democratie la tiranie.

P.S. Nu trebuie pierdut din vedere ca acest guvern e sustinut de PNL si PSD. Aceste partide sunt de acord cu aceasta conditionare a intrarii in biserici?”, scrie Terhes pe Facebook.