12 august 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Vlad Voiculescu a semnat pentru achiziția de vaccinuri neomologate în valoare de 124.858.607 euro

În timpul mandatului său de Ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a semnat pentru achiziția de vaccinuri neomologate în valoare de 124.858.607 euro.

Reamintim că DNA a deschis un dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 în România.

Urmărirea penală se face in rem, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în ceea ce privește achiziționarea dozelor de vaccinuri anti-COVID-19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.

„Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (in rem), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, se arată în documentul DNA.

Florin Cîțu : „Ceea ce mi se pare mizerabil și revoltător este să asociezi persoana mea cu aceste dosare de la DNA. Este vorba doar despre faptă. Nu are nicio legătură cu persoana. N-am nicio informație despre aceste dosare”, a spus Cițu, care pasează responsabilitatea pe foștii şi actualul ministru al Sănătăţii.

În replică, Vlad Voiculescu spune că Florin Cîțu se joacă cu cuvintele așa cum s-a jucat cu bugetul Ministerului Sănătății – complet iresponsabil. Reacția fostului ministru vine după ce Cîțu a spus că Voiculescu a semnat pentru achiziția a 9 milioane de vaccinuri CureVac, care nu a fost aprobat.

Potrivit documentelor prezentate la Antena 3, reiese că potrivit art. 2. Vlad Voiculescu a semnat Formularul de Comandă pentru Vaccin din partea Statului Membru Participant către Contractor cu caracter de comandă fermă cu obligativitatea din Partea Statului Participant după cum urmează:

Trimestru T2 2021 – 3.020.772 doze de vaccin

Trimestru T3 2021 – 3.020.772 doze de vaccin

Trimestru T4 2021 – 2.013.850 doze de vaccin

Preţul de livrare al Dozelor contractate este de 15.5 euro per doză fără TVA. Suma Totală plătibilă de către Statul Membru Participant pentru dozele contractate este 124.858,607 euro fără TVA.