30 iunie 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

AUR spune că introducerea certificatului digital Covid este ilegală, fiind o segregare pe criterii sanitare

  • AUR: introducerea certificatului digital Covid pe teritoriul României este ilegală.
  • George Simion, afirmă că prin introducerea aşa-numitului certificat verde digital se încearcă o segregare pe criterii sanitare.

„Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege. Legea este un act normativ care emană de la organul legislativ al statului, adică de la Parlament. În nicio interpretare juridică, hotărârea Guvernului nu ţine loc de lege. Este limpede ca lumina zilei: Cîţu a adoptat o hotărâre eminamente anticonstituţională şi îi îndemnăm pe români să o anuleze în instanţă”, declară senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte al AUR, într-un comunicat.

La rândul său, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, afirmă că prin introducerea „aşa-numitului” certificat verde digital se încearcă o segregare pe criterii sanitare.

„Guvernul Cîţu încalcă flagrant Constituţia şi legile ţării, substituindu-se Parlamentului. Mai mult, prin introducerea aşa-numitului certificat verde digital se încearcă o segregare pe criterii sanitare, inadmisibilă din punctul nostru de vedere. Deţinerea unui certificat de vaccinare nu ar trebui să fie o condiţie prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulaţie, iar eliberarea acestuia nu ar trebui să ducă la discriminare. Deja s-a ajuns foarte departe: se iau decizii nelegale şi peste capul românilor”, declară George Simion.