10 decembrie 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

A murit Ion Caramitru. Actorul era vaccinat Covid19 încă din Ianuarie

Actorul în vârstă de 79 de ani, se vaccinase împotriva Covid19 încă din Ianuarie.

Ion Caramitru era internat la Spitalul Elias din cauza unor probleme de sănătate.  Abia la începutul lunii august, medicii au descoperit că avea o infecţie în sânge.

Actorul, declara pe 21 ianuarie că s-a vaccinat anti-Covid și că cei care nu se vaccinează sunt „persoane lipsite de logică”

În luna Mai, Caramitru anunță redeschiderea Teatrului Național pentru vaccinați cu piesa DINEU CU PROȘTI, la care a participat și Florin Cițu.

„Teatrul Național se redeschide în două ipostaze: întâi, plecând de la programul pilot pe care l-a inițiat Ministerul Culturii. Deci, Teatrul Național și Opera Națională sunt nominalizate pentru o inițiativă de spectacole pilot, în sensul în care în sală ar putea să intre spectatori până la ocuparea tuturor locurilor, dar numai de către cei vaccinați și, poate, în funcție de cum se va aproba norma, și de către cei care au analizele făcute, adică PCR-ul sau sunt imunizați. Asta ca program pilot, hotărâre luată înainte să scadă cifra aceasta care reprezintă incidența. (…) Așa că prima zi de spectacole este 14 mai, zi în care jucăm în toate sălile. În 15 jucăm iar în toate sălile plus Sala Mare, în programul pilot, cu spectacolul ‘Dineu cu proști'”, a declarat la vremea respectivă Ion Caramitru, pentru Agerpres.

Zilele acestea, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR).

Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment, informează Mediafax.