10 decembrie 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Singapore este prima țară care tratează covidul ca pe o gripă normală

Singapore intenționează să devină prima țară care nu mai numără zilnic cazuri de COVID-19 și-l tratează ca pe o gripă sezonieră normală.

Țara din sud-estul Asiei a înregistrat doar 36 de decese de la începutul „pandemiei”, iar autoritătile vor acum să renunțe la măsuri precum numărul de infecții în fiecare zi.

„În loc să monitorizăm numărul de infecții Covid-19 în fiecare zi, ne vom concentra asupra rezultatelor”, au scris miniștrii comerțului, finanțelor și sănătății într-o opinie comună publicată în Straits Times.

„Câți se îmbolnăvesc foarte grav, câți în unitatea de terapie intensivă, câți trebuie intubați pentru oxigen și așa mai departe. Cam așa cum monitorizăm acum gripa.

„Nu o putem eradica, dar putem transforma pandemia în ceva mult mai puțin amenințător, cum ar fi gripa, febra aftoasă sau varicela, și să continuăm cu viața noastră”.

Între timp, un grup de medici a scris o „scrisoare deschisă urgentă” către comitetul de experți din Singapore privind vaccinarea împotriva Covid-19, solicitând oprirea vaccinării tinerilor din Singapore până când CDC-ul SUA clarifică motivul pentru care a murit un adolescent care a fost vaccinat.

GREATGAMEINDIA / Invictuswebmedia