30 iunie 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

În Texas cazurile de COVID au scăzut după ce statul american a renunțat la mască și a redeschis complet afacerile

Numărul cazurilor de COVID din Texas scade pentru a 17-a zi consecutivă după redeschiderea 100% a statului de către guvernatorul Abbott și ridicarea obligativităţii măştii – o mișcare pe care Biden a denumit-o în mod infamat „gândirea neanderthală”, informează Blacknews.ro care citează Dailymail.co.uk.

Cazurile de COVID-19 din Texas și spitalizările continuă să scadă, la 17 zile după ce s-a anunţat că masca NU mai este obligatorie și a permis afacerilor să se redeschidă la capacitate maximă.

Abbott a fost criticat dur de democrați la începutul acestei luni, după ce a ignorat avertismentele acestora pentru a nu relaxa restricțiile anti-COVID-19 și a permis afacerilor să funcționeze normal.

Printre cei mai mari critici ai săi s-a numărat chiar președintele Joe Biden, care a catalogat această mișcare ca fiind o „gândire neanderthaliană” și a avertizat că va fi o „mare greșeală”.

Ca urmare a ridicării obligativității purtării măștii și a redeschiderii afacerilor, atât cazurile de infectare cât și spitalizările au scăzut dramatic, potrivit celor mai recente date oficiale, acest lucru arătând foarte clar faptul că purtatul măștii nu doar că nu protejează împotriva vreunui virus ci dimpotrivă îmbolnăvește.

Cu alte cuvinte, ridicarea obligativității măștii și redeschiderea statului nu au dus la catastrofa pe care o anticipau experții, întâmplându-se exact contrariul. 

La începutul acestei luni, Texas, a devenit cel mai mare stat care a renunțat la restricțiile COVID-19.