15 iunie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

“Incendiu minor” la Unitatea 2 a Centralei Nucleare Cernavodă

Un “incendiu minor” a izbucnit marți la Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă, a anunțat ISU Constanța, care a precizat că “situația este sub control” și nu se impune transmiterea mesajului Ro-Alert.

Potrivit unei reprezentante a ISU Constanța, incendiul „fără flacără” a izbucnit, din primele informații, la o pompă.

La fața locului intervin două autospeciale de stingere și o autoscară. “Nu se impune transmiterea mesajului Ro-Alert, fără a fi pusă în pericol populația”, a adăugat ea.

SN Nuclearelectrica SA a precizat că “în partea clasică a CNE Cernavodă, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente”.

“Conform măsurilor de siguranță aplicabile în astfel de situații personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale.

In prezent echipamentul este izolat si se fac investigații pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor si degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare si asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali. Reamintim că Unitatea 1 este in programul de oprire planificată”, potrivit sursei citate.