22 iunie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Secretarul de stat din Transporturi și-a dat un „bonus” de „doar” 50.000 de euro

Cheltuieli aferente contractului de mandat și a altor organe de conducere și control, comisii și comitete, în valoare de 2.185.850 de lei (450.000 de euro).

O hotărâre de Guvern apărută ieri în Monitorul Oficial scoate în evidență o haiducie incredibilă regizată la Registrul Autor Român (RAR) de sforarul șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu. Prin Hotărârea de Guvern nr. 1.024 publicată ieri în Monitorul Oficial s-a aprobat „bugetul de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2023 al Regiei Autonome „Registrul Auto Român ”, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Dar, surpriză, această hătărâre de Guvern este contrasemnată din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii nu de ministrul Sorin Grindeanu, ci de secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, adică de cel care conduce de facto acest minister.

Numai că, ceea ce se știe mai puțin este faptul că Bogdan Mîndrescu este membru în Consiliul de Administrație de la RAR. Și ce să vezi? În această hotărâre de rectificare a bugetului de la RAR s-a prevăzut ca suma de 2.185.850 de lei, adică vreo 450.000 de euro, să reprezinte „cheltuieli aferente contractului de mandat și a altor organe de conducere și control, comisii și comitete”.

Practic, bugetul RAR și inclusiv acești bani, a fost aprobat de către Consiliul de Administrație al RAR, din care face parte și Bogdan Mîndrescu, iar această sumă este destinată pentru cei șapte membrii ai Consiliului de Administrație, printre care și Bogdan Mîndrescu, și cei doi directori cu contract de mandat- directorul general și directorul economic.

Astfel, circa 50.000 de euro vor ajunge în conturile celor șapte administratori și a celor doi directori de la RAR. Practic, Mîndrescu de la RAR și-a aprobat „bonusul” de 50.000 de euro de la RAR și tot Mîndrescu de la Ministerul Transporturilor a semnat acordarea bonusului, iar Guvernul a aprobat „bonusul” cerut de Mîndrescu.

Bonus anual de 2.000 de euro pentru fiecare angajat de la RAR

În această hotărâre de Guvern se mai stipulează că suma de 11.200.000 de lei, reprezetând 10% din profitul RAR, va fi direcționată către cei 1.669 de angajați. Asta înseamnă, că fiecare angajat de la RAR, va încasa, în medie, 9.580 de lei, adică aproape 2.000 de euro. Adică, „bonusul” anual al fiecărui angajat de la RAR va fi de 2.000 de euro, în timp ce, cei șapte administratori, în frunte cu Mîndrescu, și cei doi directori vor beneficia de 50.000 de euro.