21 februarie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Prima de carieră didactică va fi încasată pe carduri

Autoritățile centrale au stabilit că „prima de carieră didactică”, prevăzută de OUG nr. 58/2023, va fi emisă sub forma suportului electronic, potrivit unei informări transmise marți de Ministerul Educației.

Personalul din învățământ beneficiază de următoarele prime: prima de carieră didactică (1.500 de lei) pentru personalul didactic și didactic auxiliar aflat în activitate în anul școlar 2022 – 2023 în învățământul preuniversitar și universitar de stat și prima de carieră profesională (500 de lei) pentru personalul nedidactic aflat în activitate în anul școlar 2022 – 2023 în învățământul preuniversitar și universitar de stat.

„Ministerul Educației a realizat demersurile legale, conform competenței, pentru acordarea primei de carieră didactică și a primei de carieră profesională, pentru a fi respectate termenele asumate prin OUG nr. 58/2023 în ceea ce privește livrarea și încărcarea cardurilor în luna octombrie 2023. De asemenea, a răspuns constant tuturor solicitărilor Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în vederea bunei desfășurări a acestui program de sprijin pentru personalul din învățământ. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a gestionat contractarea serviciilor pentru emiterea tichetelor, iar livrarea acestora a fost realizată de Compania Națională „Poșta Română” S.A”, potrivit unui comunicat transmis marți de Ministerul Educației.