22 iunie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

VEȘTI BUNE| Pfizer pierde bani din cauza vaccinului Covid. Lumea NU LE MAI CUMPĂRĂ SERUL!

Compania Pfizer începe să piardă bani din cauza vaccinului anti-Covid. Vânzările pentru acest ser sunt tot mai mici. Ratele anuale de vaccinare au scăzut drastic din 2021, iar cererea de tratamente a scăzut pe măsură ce imunitatea populaţiei a crescut ca urmare a vaccinurilor şi a infecţiilor anterioare.

Gigantul din Big Pharma a spus că acum se aşteaptă la venituri pentru 2023 între 58 de miliarde de dolari şi 61 de miliarde de dolari, în scădere faţă de estimarea anterioară de 67 de miliarde de dolari la 70 de miliarde de dolari.

Programul de reducere a costurilor, care va viza economii de cel puţin 3,5 miliarde de dolari anual până la sfârşitul lui 2024, va include disponibilizări, a spus compania, fără a oferi detalii despre câte locuri de muncă vor fi tăiate sau din ce domenii.

Ciolacu despre achiziția de vaccinuri: „Cine a obligat România să cumpere?”

Marce Ciolacu a vorbit despre deficitul bugetar și cheltuielile cu vaccinurile, din perioada pandemiei. Ciolacu i-a acuzat pe foștii premieri liberali fără a da nume, că au blocat economia.

N-au strâns (n.r. bani), n-au colectat. Au blocat economia. Ei au întors 2% din PIB în economie, alte state au întors între 6 și 9%. Pe noi ne-au băgat în casă, pe bunicii noștri i-au ucis cu zile.

O să vin împreună cu domnul ministru, cu documente și o sa arătăm. Cine a obligat România să cumpere?

Cum să cumperi 100 milioane de doze? E o minciună gogonată. Așteptăm, în continuare, să aflăm adevărul. Sunt ferm convins că magistrații își vor face treaba”, a mai zis Ciolacu, potrivit Ziarului Național.