21 februarie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Vizite interzise în patru secţii ale Spitalului Judeţean Buzău din cauza așa-ziselor îmbolnăvirilor de Covid

Spitalul Județean de Urgență Buzău a decis să interzică vizitele aparținătorilor în patru secţii şi a redus programul de vizită în celelalte saloane pentru a preîntâmpina răspândirea virusului SARS-CoV-2, după ce opt pacienţi au fost confirmaţi pozitiv.

Potrivit unităţii spitaliceşti, măsurile de „preîntâmpinare a răspândirii virusului Covid-19” au fost luate ca urmare a unei adrese venite din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

„Începând cu data de 29 august 2023, ca urmare a adresei venite din partea DSP Buzău şi a Comitetului director, programul de vizită la SJU Buzău a suferit modificări. Accesul aparţinătorilor este permis în intervalul orar 10.00 – 12.00. Excepţie fac secţiile ATI, Neonatologie, Maternitate şi Oncologie, unde accesul aparţinătorilor este strict interzis. La acest moment, în cadrul SJU Buzău sunt internate 8 persoane cu SARS-COV 2”, a informat SJU Buzău, în urma unei solicitări Agerpres.

La sfârşitul lunii august, DSP Buzău a confirmat un focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă (SPMS) Săpoca, după ce 12 persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2.