2 decembrie 2023

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Vicecampioană mondială la înot găsită moartă în pat de fiica ei de patru ani. Helen Smart avea 43 de ani

Lumea sportului a primit o nouă veste tragică. Vicecampioana mondială s-a stins din viață, cu puțin timp în urmă, la doar 43 de ani. Fiica de patru ani a fost cea care a găsit-o fără suflare.

Este vorba despre Helen Smart, înotătoare medaliată cu argint atât la Campionatele Mondiale din 1999, cât și la cele Europene din 1998, ambele în bazin scurt. În palmaresul său se mai află bronzul cucerit la Jocurile Commonwealth din 1998, dar și prezența la Jocurile Olimpice de la Sydney, desfășurate în 2000.

„Tati, nu pot s-o trezesc pe mama”, a spus fetița în momentul în care i-a descoperit trupul neînsuflețit, potrivit The Sun. Vestea a căzut ca un trăsnet pentru întregul colectiv al școlii primare comunitare Worsley Mesnes din Wigan, pe care o conducea Helen Smart.

” Condoleanțele noastre sincere sunt transmise familiei lui Helen în acest moment foarte dificil. Știu că această veste va fi un șoc și va provoca o mare tristețe în comunitatea noastră. Vreau să vă asigur că guvernatorii școlii Worsley Mesnes lucrează cu autoritatea locală și școala pentru a se asigura că copiii, personalul și părinții noștri vor primi sprijinul necesar în următoarele săptămâni”, a transmis Alison Halliwell, președinta guvernatorilor din cadrul școlii.