21 februarie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

89% din locuitorii capitalei franceze nu mai vor trotinete electrice în oraș

Locuitorii capitalei franceze au votat împotriva păstrării trotinetelor electrice în oraş, în urma unui referendum organizat duminică, transmite News.ro.

Parisul are una dintre cele mai bine reglementate pieţe a trotinetelor electrice, însă, este posibil ca aceasta să dispară complet din oraş, ca urmare a rezultatului celui mai recent referendum local.

În cadrul referendumului organizat de primarul Anne Hidalgo, 89% dintre votanţi s-au pronunţat pentru renunţarea la trotinetele electrice.

Drept urmare, companiile care operează împreună în jur de 15.000 de trotinete electrice în Paris – Lime, Dott şi Tier – ar trebui să le scoată din oraş până la 1 septembrie.

Deşi iniţial susţinea această formă de transport, primarul Anne Hidalgo a militat împotriva trotinetelor electrice în ultima vreme, spunând că apar prea multe accidente şi că reprezintă un model de business prea scump, cu călătorii de 10 minute care costă 5 euro.

De partea cealaltă, cele trei companii spun că rezultatul votului a fost influenţat de prezenţa foarte scăzută la vot. Au votat 103.084 de oameni, adică aproximativ 7,5% dintre persoanele cu drept de vot din Paris.

Referendumul, însă, este doar consultativ, astfel că decizia finală rămâne la primar.