18 iulie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Utah – statul care interzice procedurile periculoase-experimentale, transgender pentru minori

Guvernatorul statului Utah a semnat săptămâna trecută un proiect de lege care interzice minorilor să își facă operații mutilante și să acceseze blocanți ai pubertății și hormoni de sex încrucișat. 

Proiectul de lege, intitulat „Amendamente la tratamentele și procedurile medicale transgender ”, a fost sponsorizat de senatorul republican Michael Kennedy și a intrat în vigoare imediat, scrie LifeSiteNews.

Proiectul interzice unui furnizor de servicii medicale să ofere un tratament hormonal transgen pacienților care nu au fost diagnosticați cu disforie de gen înainte de o anumită dată” și „interzice efectuarea de proceduri chirurgicale asupra unui minor în scopul efectuării unui schimbării de sex.” Legea instituie un moratoriu pe termen nedeterminat asupra medicamentelor hormonale. 

Persoanele care practică aceste operații sunt considerate că efectuează un malpraxis medical.

Legislația insistă, de asemenea, ca Departamentul de Sănătate și Servicii Umane să finalizeze o „revizuire sistematică a dovezilor medicale cu privire la tratamentele hormonale transgender” pentru a oferi „recomandări suplimentare Legislativului”.

Kennedy, care este, de asemenea, medic de familie și tată a opt copii, a spus că lipsesc suficiente cercetări pe termen lung pentru utilizarea blocanților pubertății, a hormonilor de sex încrucișat și a intervențiilor chirurgicale mutilante.

„Legislația care are impact asupra tinerilor noștri cei mai vulnerabili necesită o analiză și o deliberare atentă”, a spus guvernatorul Cox într-o declarație după ce a semnat legea. „Din ce în ce mai mulți experți, state și țări din întreaga lume întrerup aceste tratamente permanente care modifică viața, până când vor fi suficiente cercetări care pot ajuta la determinarea consecințelor pe termen lung.” 

Utah nu este primul stat care interzice sau limitează utilizarea blocanților pubertății, a hormonilor de sex încrucișat și a intervențiilor chirurgicale mutilante pentru tinerii confuzi de gen. În 2022, Arizona a adoptat o legislație care interzice intervențiile chirurgicale pentru mutilarea copiilor care sunt confuzi cu privire la sexul lor, inclusiv histerectomiile și mastectomiile. 

Deputatul republican Marjorie Taylor Greene din Georgia a propus un proiect de lege în septembrie care ar face ca furnizarea de blocanți ai pubertății, hormoni de sex încrucișat și intervenții chirurgicale pentru minori în numele „tranziției de gen” să fie o infracțiune. 

Parlamentarii din Tennessee au introdus o legislație similară în noiembrie, după ce guvernatorul republican Bill Lee a cerut o investigație asupra unui centru medical local care ar fi promovat intervenții medicale „transgender” pentru profit.