17 iulie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Serul C0vid va fi administrat pe cale inhalatorie. Urmează faza a doua a testelor pe oameni, în Canada

Un nou ser experimental „adenoviral” covid, care poate fi inhalat mai degrabă decât injectat, a fost dezvoltat parțial cu linii celulare contaminate, va intra în curând în faza a doua a testelor pe oameni în Canada, scrie LifeSiteNews.

Noul „vaccin” a fost creat cu finanțare de la guvernul federal canadian, fiind versiunea de probă inhalatorie a serului covid „trivalent adenoviral-vectorial”, produsă în Canada și dezvoltată la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario.

După cum a fost menționat într- un comunicat de presă de vineri, Karen Mossman, vicepreședintele de cercetare al McMaster, a declarat că noua versiune cu aerosoli a serului COVID a fost dezvoltată din cauza „necesității presante de a dezvolta noi strategii de vaccinuri de generație următoare, mai eficiente”.

„În calitate de lideri internaționali în domeniul imunității mucoasei respiratorii și al vaccinurilor, cercetătorii noștri au evoluat rapid odată cu apariția pandemiei de COVID-19, bazându-se pe un program deja puternic de cercetare a vaccinurilor inhalate, axat pe tuberculoză”, a spus Mossman.

Două versiuni ale vaccinului COVID „inhalat” au fost dezvoltate în 2021, denumite „Tri:Chad” și „Tri:HuAd”, ambele folosind o anumită formă de proteină spike din virusul COVID.

Ambele versiuni au fost realizate cu liniile de celule fetale HEK293.

McMaster a anunțat ra primit peste 8 milioane de dolari de la Institutul Canadian de Cercetare în Sănătate (CIHR), astfel încât serul COVID inhalat să poată fi supus fazei a doua de testare pe oameni.

Potrivit lui McMaster, studiile preclinice pe animale au arătat „deja” că „vaccinul cu aerosoli inhalat este mult mai eficient în inducerea răspunsurilor imune de protecție decât injecțiile tradiționale”.

McMaster susține că acest lucru se datorează unei versiuni inhalabile a serului care vizează căile aeriene superioare, unde „virusurile respiratorii pătrund pentru prima dată în organism”.

Prima etapă a avut loc deja pe 30 de voluntari adulți. De remarcat este faptul că voluntarii au avut două injecții fie de la Pfizer, fie de la Moderna.

A doua fază a testării serului inhalabil este programată să înceapă în următoarele luni și va implica până la 500 de participanți.

Potrivit oamenilor de știință de la Robert E. Fitzhenry Vector Laboratory de la Universitatea McMaster, unde au fost fabricate vaccinurile inhalate, noua lor versiune este „proiectată să țintească trei părți ale virusului”, spre deosebire de injecțiile actuale COVID care vizează doar proteinele din vârfuri.

Versiunea „inhalată” a serului COVID este „construită pe vectori adenovirali de origine umană (Tri:HuAd) sau cimpanzee (Tri:ChAd), care exprimă trei antigene SARS-CoV-2 (proteina spike 1, proteină nucleocapsidă de lungime completă, și polimerază trunchiată) și este potrivit pentru administrarea pe mucoasa respiratorie.”

Serurile împotriva adenovirusului au fost utilizate în cantități mari în armata SUA , iar serul Covid Johnson & Johnson este bazat pe adenovirus.

Cu toate acestea, potrivit unui articol din mai 2020 din Chemical & Engineering News , vaccinurile de tip adenovirus cu 30 de ani de studiu au un „trecut cu carouri” ca „terapie genetică eșuată”.

Potrivit lui Matthew Miller, profesor asociat la McMaster’s Michael G. DeGroote Institute for Infectious Disease Research, versiunea inhalată a vaccinului COVID „ar putea oferi, de asemenea, protecție preventivă împotriva unei viitoare pandemii”.

„Și asta este foarte important pentru că așa cum am văzut în timpul acestei pandemii – și așa cum am văzut în 2009 cu gripa porcină – chiar și atunci când suntem capabili să facem rapid un vaccin pentru un virus pandemic, este deja mult prea târziu”, a declarat el anul trecut.

Vaccin experimental cu aerosoli COVID realizat cu linii celulare „HEK293” contaminate de avort

Datele referitoare la vaccinurile canadiene COVID „inhalate” arată că acestea au fost realizate cu linii celulare fetale HEK293.

„Tri:HuAd a fost împachetat și salvat în celule HEK293 printr-un sistem de co-transfecție cu două plasmide”, se arată într-un rezumat complet al vaccinului.

„Tri:Chad a fost, de asemenea, construit și salvat în celule HEK293 prin subclonare directă sau în mod similar printr-un sistem de co-transfecție cu două plasmide.”

Liniile celulare fetale HEK293 au fost derivate din țesut renal prelevat de la un copil avortat în Țările de Jos în anii 1970.

Versiunile injectabile aprobate ale vaccinurilor COVID utilizate în Canada și în întreaga lume au, de asemenea, legături cu liniile celulare fetale contaminate de avort.

Biserica Catolică sub conducerea Papei Francisc a spus că utilizarea unor astfel de vaccinuri a fost permisă, în ciuda faptului că sunt în mod clar legate de avort. Episcopii canadieni au mai spus că utilizarea unor astfel de vaccinuri este în regulă.

Cu toate acestea, într-un interviu recent pentru LifeSiteNews, episcopul Athanasius Schneider a declarat că Vaticanul trebuie să recunoască „eroarea” de a promova vaccinurile Covid ineficiente care conțin aceste celule.

Nu este clar dacă particulele din versiunea inhalată a vaccinului COVID se vor transfera celor care nu sunt injectați cu aceste seruri.

Dr. Peter McCullough a avertizat cu privire la transferul ARN-ului mesager de la cei vaccinați la cei nevaccinati”.

În ceea ce privește injecțiile pe bază de ARNm, care folosesc toate proteina spike și sunt aprobate pentru utilizare în Canada, Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au publicat date despre siguranța vaccinului COVID care arată dovezi „foarte îngrijorătoare” ale efectelor adverse care decurg după vaccinare.

Un grup numit Canadian COVID Care Alliance (CCCA), a lansat o serie de videoclipuri care arată poveștile celor ce au suferit efecte adverse în urma inoculării cu serurile experimentale COVID-19.

Guvernul federal al Canadei a făcut totul pentru a sprijini marii producători de vaccinuri COVID. În noiembrie anul trecut, prim-ministrul Justin Trudeau a anunțat „noua unitate de producție de vaccin ARNm de ultimă generație Moderna din Laval, Quebec”, care se va deschide în 2024.

Săptămâna aceasta, CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel , a declarat, la reuniunea Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, că dorește o fabrică de tehnologie ARNm pe fiecare continent.