2 decembrie 2023

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Raed Arafat: „Dacă ţi se spune: stai acasă, stai acasă!”

„Șeful din dos”, a ieșit din nou cu „recomandări” pentru populație. Mai nou, este specialist și în accidente nucleare, recomandându-ne ca în caz de atac nuclear să nu intrăm în panică și să ascultăm recomandările venite „pe căi oficiale”.

Cred, totuși că marea majoritate a populației României este deja sătulă de acest „domn” și de recomandările dumnealui. Așa cum a încercat să ne „salveze” pe toată perioada plandemiei, la fel o va face și acum, să nu credeți cumva că s-au trezit cu toții și ne vor binele.

Tot Arafat mai anunţă că autorităţile vor organiza exerciţii privind protecţia civilă şi pregătirea adecvată pentru situaţii de urgenţă.

Întrebat care trebuie să fie reacţia în caz de pericol nuclear, acesta a spus că ”dacă ţi se spune: stai acasă pentru următoarele cinci-şase ore, să nu ieşi şi să stai acasă cu geamurile închise. Dacă ţi se spune: nu pleca cu maşina proprie, stai acasă, să faci acest lucru!”

Marele șef DSU ține să sublinieze faptul că în astfel de situaţii, este important „să asculţi a nu face şi ce recomandări sunt a face. (…) Dar totul pe baza informaţiilor care vin oficial”.

Tot oficial, noi îi transmitem că nu ne interesează recomandările dumnealui indiferent de domeniul asupra căruia devine specialist peste noapte și face așa zisele recomandări.