2 decembrie 2023

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Guvernul de stânga din Noua Zeelandă încearcă să „salveze lumea”: Impozite pe gazele emise de vaci și oi

Guvernul de stânga din Noua Zeelandă, condus de Partidul Laburist a depus un proiect de lege pentru a impune taxe fermierilor pentru emisiile de metan produse de vaci și oi, relatează Breitbart.

Nu există nicio îndoială că trebuie să reducem cantitatea de metan pe care o punem în atmosferă, iar un sistem eficient de stabilire a prețurilor emisiilor pentru agricultură va juca un rol esențial în modul în care vom realiza acest lucru”, a declarat ministrul guvernamental al schimbărilor climatice, James Shaw, conform The Telegraph.

Proiectul de lege, care va intra în vigoare până în anul 2025, urmează să fie finalizat până în decembrie.

Inițiativa guvernului socialist din Noua Zeelandă vine pe fondul unui efort amplu al guvernelor și instituțiilor globaliste de a îndepărta oamenii de carne. Regatul Unit, sub conducerea premierului „conservator” Boris Johnson, a discutat, de asemenea, despre perceperea unor taxe la frontieră pe carne și produse lactate pentru a „combate schimbările climatice”.

Instituții precum Forumul Economic Mondial (FEM de la Davos), care pledează de mult timp pentru consumul de insecte, au cerut recent adoptarea pe scară largă a veganismului și consumul de „alimente benefice pentru climă”, cum ar fi algele marine.