22 iunie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Marius Budăi, anunță că românii fără venituri vor primi vouchere pentru alimentele de bază la fiecare două luni

Guvernul se apropie de încheierea planului de măsuri sociale destinat românilor cu venituri mici, iar ministrul Muncii, Marius Budăi, estimează că voucherele pentru cumpărarea a șase alimente de bază vor fi distribuite în luna iunie ac, potrivit economedia.ro.

Mai exact, românii cu venit minim garantat, pensionarii cu venituri sub 1500 de lei, persoanele cu dizabilități, familiile monoporentale, cele cu minim doi copii și care nu realizează un venit mai mare de 600 de lei pe lună, vor primi 50 de euro la fiecare două luni pentru a putea cumpăra: pâine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă, a anunțat ministrul Budăi, conform sursei citate.

Sprijinul financiar acordat sub forma de vouchere se va primi de la angajator sau de la direcțiile de asistență socială, agențiile de plăți și inspecție socială, după caz.

„Vom lua acele vouchere de la o autoritate care va participa la licitație. Oamenii se vor duce cu ele la magazin, iar magazinele se vor duce înapoi la autoritate și vor primi banii”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit sursei citate.

Aceste măsuri de sprijin a populației au fost aspru criticate de partidele din opoziție, întrucât au o valoare infimă și sunt acordate mult prea târziu. Creșterea alarmantă a prețurilor la alimentele de bază îi face pe românii din toate categoriile sociale să se îngrijoreze cu privire la puterea lor de cumpărare.

Deputatul AUR George Simion susține că actualul Guvern „se preface” că ajută românii după doi ani de criză economică indusă.

„Guvernul actual a luat de la români cu două mâini, sărăcindu-i, iar acum se preface că oferă, dar cu un deget”, s-a exprimat George Simion.

Autoritățile pregătesc procedura de transmitere a documentelor. Românii care se încadrează pentru acest sprijin trebuie să facă prezinte documente care arată situația lor financiară.