22 iunie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Alabama a interzis administrarea de tratamente medicale pentru schimbarea sexului copiilor

Legislația, care a fost semnată de guvernatorul republican Kay Ivey, vineri seara, interzice intervențiile medicale de schimbare a sexului pentru copii, de la blocanți ai pubertății și hormoni de sex încrucișat până la mastectomii, castrare, vasectomii, histerectomii și operații estetice genitale.

Guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey (foto), a argumentat afirmând că micuții trebuie să fie protejați de medicamente care au potențialul de a le „schimba viața”.

„Acestea sunt provocări foarte reale cu care tinerii noștri se confruntă, în special cu presiunile societății de azi. Cred cu tărie că dacă Dumnezeu te-a făcut băiat, atunci ești băiat și dacă te-a făcut o fată, atunci ești o fată. În special, trebuie să ne protejăm copiii de aceste medicamente și operații care îți schimbă viața în mod radical, mai ales la o vârstă la care sunt atât de vulnerabili. În loc, să ne concentrăm pe a-i ajuta să se dezvolte în adulții pe care Dumnezeu a intenționat să-i facă”, a menționat Guvernatorul statului Alabama.

În aceeași ordine de idei, șefa statului Alabama a promulgat și legea care instruiește școlile ca elevii să folosească toaletele în conformitate cu genul lor biologic.

Ivey a mai zis că nu e nevoie ca un copil de cinci ani să învețe despre sex la această vârstă, ci despre elementele de bază ale științelor și comunicării.

Cei care încalcă legea ar putea fi acuzați de infracțiuni de clasa C, care presupun o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare. Legea face excepții pentru intervențiile medicale legate de afecțiuni sexuale verificabile medical, cum ar fi neregulile cromozomiale.

Decizia de protejare a copiilor din Alabama vine după ce guvernatorul statului Florida a promulgat o lege asemănătoare. Aceste măsuri vin ca o reacție de protecție după ce tot mai mulți profesori și jurnaliști au început să promoveze „schimbarea genului” în rândul copiilor, fără acordul părinților.