15 iulie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Justin Trudeau, criticat de europarlamentari pentru încălcarea drepturilor omului

Premierul Canadei, Justin Trudeau a avut parte de reproșuri grele din partea unor europarlamentari, nemulțumiți de cum a gestionat protestele camionagiilor din Ottawa(Convoiul Libertății), informează Toronto Sun.

Trudeau este acuzat de încălcarea drepturilor civile și a interzis protestele împotriva restricțiilor din timpul pandemiei. Europarlamentarii spun că s-a folosit în mod abuziv de legea care gestionează situațiile de urgență și a contribuit masiv la criza economică a Canadei, înghețând conturile bancare celor care au  „îndrăznit” să protesteze.

„Un prim-ministru care admiră în mod deschis dictatura chineză, care calcă în picioare drepturile fundamentale persecutându-și și criminalizându-și proprii cetățeni drept teroriști doar pentru că au îndrăznit să facă față concepției sale pervertite despre democrație, nu ar trebui să i se permită deloc să vorbească în această casă. Domnule Trudeau, ești o rușine pentu orice democrație”, a declarat europarlamentarul  german Christine Anderson, în plenul Parlamentului European, menționează sursa citată.

De asemenea, critici i-a adus și europarlamentarul Bernhard Zimniok, cel care nu a permis ca premierul Trudeau să aibă „drept la replică”. Oficialului canadian i s-a reproșat că a instigat Poliția să ia măsuri abuzive împotriva propriilor cetățeni.

„Să nu acordăm timp de cuvânt în această casă a democrației unui astfel de om”, s-a exprimat europarlamentarul Zimniok, potrivit The Globe and Mail.