22 iunie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

USR cere anularea unui spectacol al actorului Dan Puric și retragerea titlului de cetățean de onoare al Municipiului Buzău, acuzându-l de ‘simpatii’ pentru Rusia

În plenul şedinţei Consiliului Local Municipal care a avut loc luni, la Buzău, consilierul USR Irinel Cârstea a propus retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat actorului Dan Puric.

„Avem un cetăţean de onoare care a criticat în mod constant apartenenţa României la UE şi la NATO. Dat fiind această situaţie, vă rog să ne gândim dacă mai este oportun să fie cetăţean de onoare al municipiului Buzău. Nu vreau să-i dau numele, vreau să vă spun doar că am citit cărţile dânsului şi am fost la spectacolele dânsului. Este vorba despre domnul Dan Puric, probabil că ştiţi luările sale de poziţii cu privire la apartenenţa României la UE şi la NATO „, a declarant Cârstea, citat de News.ro.

Tot cei de la USR cer și anularea unui spectacol al lui Dan Puric, programat la sfârşitul acestei săptămâni într-o sală care aparţine de Consiliul Judeţean Constanţa, explicând acest gest prin faptul că actorul şi-ar fi exprimat simpatiile pentru Rusia şi Vladimir Putin.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu a declarat, luni seara, pe o pagină de socializare, că toţi consilierii judeţeni USR se delimitează public de evenimentul de la Constanţa care îl are în prim-plan pe Dan Puric.

El a precizat că toţi consilierii judeţeni USR condamnă simpatiile pro-Rusia şi pro-Putin ale lui Dan Puric, pe care l-a catalogat drept ‘personaj controversat’.

În 6 martie, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, Dan Puric ar urma să susţină o conferinţă intitulată „Poveste de iubire”.