17 iulie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Europarlamentarii români de la PNL, UDMR și PMP au votat pentru nedivulgarea integrală a contractelor cu furnizorii de vaccinuri

Europarlamentarii români din PNL, PMP și UDMR au votat în bloc pe data de 15 februarie 2022 un amendament prin care s-ar fi eliminat solicitarea adresată Comisiei Europene de a publica integral contractele semnate cu firmele producătoare de vaccinuri, precum si alte prevederi care apărau dreptul cetățenilor de a ști ce e cu și in aceste contracte.

Din fericire, însă, amendamentul care urmărea suprimarea transparentizării acestor contracte a căzut la vot, a scris europarlamentarul Chris Terheș. 506 europarlamentari au votat „împotrivă”, în timp ce doar 187 au votat „pentru”.

„Aveți aici dovada clară ca PPE-ul, din care face parte și PNL-ul, o sustine pe Ursula von der Leyen în actiunile sale de incalcare a drepturilor europenilor și de semnare a contracte de miliarde de dolari cu firmele producătoare de vaccinuri într-un mod total lipsit de transparență”, a scris Cristian Terheș.


https://www.europarl.europa.eu/plenary/en/report-details.html?reference=A9-0342-2021