21 februarie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Austria va renunța la aproape toate restricţiile începând din 5 martie

Austria va anula aproape toate restricţiile anti-COVID-19 pe 5 martie, cu excepţia obligativităţii de purtare a măştii în anumite spaţii, a anunţat miercuri Guvernul de la Viena, citat de DPA.

Regula privind închiderea mai devreme a barurilor şi a restaurantelor a fost anulată, cluburile de noapte primesc permisiunea de a se redeschide, iar limitarea numărului de participanţi la evenimente ample a fost anulată, a anunţat cancelarul Karl Nehammer.

În urma unei modificări a reglementărilor sanitare care urmează să intre în vigoare cel mai devreme sâmbătă, obligativitatea de prezentare a unei dovezi a vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii prin boală pentru a avea acces în restaurante, baze sportive şi pentru a participa la evenimente ample va fi anulată, a anunţat ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Muckstein.

În ceea ce privește obligativitatea vaccinării, un comitet de experți în domeniul sănătății și al dreptului constituțional urmează să revizuiască această lege și va înainta guvernului un raport până pe 15 martie, a mai spus cancelarul Nehammer, sugerând că măsura ar putea fi eliminată înainte ca autoritățile să înceapă să dea amenzi.