21 februarie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Ungaria nu vrea trupe NATO pe teritoriul său

Ungaria nu dorește mai multe trupe NATO în țară, deoarece propriile sale forțe armate oferă o apărare adecvată, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Péter Szijjártó pentru Euronews.

„Nu, nu am fost de acord și nu vom fi de acord. Asta pentru că există deja trupe NATO în țară, Forțele Armate Ungare.”

Potrivit lui Szijjártó, acestea sunt într-o stare bună pentru a garanta securitatea țării, așa că nu este nevoie de trupe suplimentare. Acesta a adăugat că, în timp ce Ungaria a votat până acum în cadrul NATO pentru toate sancțiunile împotriva Rusiei, sancțiunile nu funcționează.

„Au existat deja sancțiuni împotriva Rusiei. Sancțiunile ar trebui impuse doar dacă se întâmplă ceva. În primul rând, aceste sancțiuni nu funcționează”, a spus Szijjártó. Chiar dacă Ungaria a votat până acum sancțiunile NATO împotriva Rusiei, Szijjártó a spus că a făcut acest lucru „pentru că nu am vrut să perturbăm unitatea europeană. Nu am avut niciodată veto, am urmat mereu aceste decizii. Adică, nu am refuzat niciodată o asemenea decizie.”

Totuși, potrivit ministrului, este clar că sancțiunile nu funcționează, dovadă fiind faptul că și comerțul dintre Germania și Rusia și între Franța și Rusia a crescut de la introducerea sancțiunilor anterioare. Péter Szijjártó a pledat pentru o analiză onestă a sancțiunilor deja în vigoare, potrivit Remix News.