17 iulie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Din 5 februarie, injectarea a devenit obligatorie în Austria, sub sancțiunea de a plăti o amendă de la 600 la 3600 de euro pentru cei care refuză

De la promulgarea, vineri seara, a textului de lege de către președintele republicii, toți austriecii de peste 18 ani sunt acum obligați să meargă să se injecteze.

Proiectul vaccinării obligatorie a luat naștere în noiembrie 2021,textul fiind adoptat în cele din urmă de Parlament pe 20 ianuarie 2022.

În Germania, un proiect similar, susținut de noul cancelar social-democrat Olaf Scholz, a început să fie dezbătut pe 26 ianuarie în Bundestag. Dar a rămas în urmă, pe fondul diviziunilor din cadrul clasei politice.

Toți rezidenții adulți sunt afectați de textul de lege, cu excepția femeilor însărcinate, a celor care au contractat virusul cu mai puțin de 180 de zile în urmă și a celor care pot fi scutiți din motive medicale.

Amenzi de la 600 la 3600 de euro

Verificările vor începe la jumătatea lunii martie: atunci se vor aplica sancțiuni, cu o sumă care variază de la 600 la 3.600 de euro, dar vor fi ridicate dacă contravenientul se „conformează” în termen de două săptămâni.

După anunțarea proiectului, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a opri această măsură abuzivă și inumană.