21 februarie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Ludovic Orban a demisionat din PNL: „Nu pot să fiu părtaș la acest mod de a face politică”

Fostul președinte al PNL a făcut declarații, marți, la Parlament. Orban a demisionat din PNL, însă susține că nu pleacă din partid încă. Fostul președinte al liberalilor a rămas parlamentar neafiliat.

„S-a creat o criză politică artifical. A fost făcut praf un partid politic, praf coaliția și în plină priză pandemică și economică practic cetățeanul român a fost fără un guvern în deplină capacitate de exercițiu oferindu-se un circ politic. Nu pot să fiu părtaș la acest mod de a face politică.

Nu accept să sufăr o operație de lobotomie, pentru că numai lobotomizat aș putea asista, partaș, complice la acest atentat la interesul național. E o mică formă de protest față de tot ceea ce s-a întâmplat.

Nu îmi dau, încă, demisia din PNL. Este un partid căruia i-am dedicat toată viața mea matură, m-am luptat pentru ideile liberale și așa voi fi în continuare”, a spus Ludovic Orban.

„Obligația morală pe care o am față de cetățenii români este aceea de a-mi respecta angajamentele din campanie. Din păcate azi nu am altă soluție pentru a fi consecvent decât de a mă despărți sper eu temporar de colegii mei din grupul parlamentar.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depășește orice imaginație. Atâtea poziții împotriva interesului României nu mi-a fost dat să văd într-o perioadă atât de scurtă de timp”, a mai spus Orban.