22 iunie 2024

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

„Cuvîntul libertate a dispărut din sloganele electorale. Lupta de clasă pe care se întemeiază marxismul se desfășoară astăzi la nivel mondial”-Savatie Baștovoi

Savatie Baștovoi, preot și scriitor din Basarabia, a publicat un articol pe Facebook în care descrie starea decadentă a politicii din lume, care se reorientează înspre o nouă formă de marxism.

„Cuvîntul libertate a dispărut din sloganele electorale. In schimb a apărut cuvîntul „Luptă”. Politicienii „se luptă” – e interesant să aflăm cu cine. Alte cuvinte cheie care au înlocuit libertatea sînt: reformă, corupție, standard, aliniere.

Marea luptă pentru aliniere – asta înseamnă reformele. „Tinerii frumoși și liberi” au luptat pentru aliniere fără să înțeleagă că alinierea este tocmai opusul libertății. Libertatea va dispărea chiar și din sintagma „libertatea presei”. Lupta pentru libertatea presei s-a transformat în lupta pentru o presă „corectă”. Pentru că acest cuvînt „libertate” capătă valoare negativă și se indetifică tot mai mult cu noțiunea nou-inventată de „fake news”.

Lupta de clasă pe care se întemeiază marxismul se desfășoară astăzi la nivel mondial. Proletarii din toate țările s-au unit, atîta doar că sute de milioane de idioți încă nu realizează că sînt proletari, încă sînt ferm convinși că tot ce fac și zic o fac din libertate. Lupta lor ideologică s-a transformat în ură și a mai rămas un pas pîna cînd se va transforma în sînge.

De acum e plin internetul de mesaje în care se dorește moartea, boala și excluderea tuturor celor care nu se supun idealurilor luptei pentru aliniere, mesaje care trec nepedepsite. Lenin considera uciderea clasei nesupuse drept singura soluție pentru întemeierea noii societăți și a denumit acest măcel „terorism roșu” (krasnyi teror) – ceea ce a și făcut: a ucis zeci de milioane de „dușmani ai Revoluției”. Tot ce se întîmplă azi în lume ne împinge spre ziua în care terorismul roșu se va declanșa.

În fiecare casă trăiește cîte un Pavlic Morozov gata să-și pîrască tatăl autorităților.

„Şi va da frate pe frate la moarte şi tată pe copil şi copiii se vor răzvrăti împotriva părinţilor şi îi vor ucide. Şi veţi fi urîţi de toţi pentru numele Meu; iar cel ce va răbda pînă la urmă, acela se va mîntui” (Evanghelia de la Marcu 13, 12-13)”, scrie părintele Savatie.