24 ianuarie 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Mamă decăzută din drepturi pentru că nu era vaccinată

O mamă din Chicago a mărturisit că un judecător a decăzut-o din drepturile parentale după ce a aflat că femeia nu este vaccinată împotriva COVID-19.

Un judecător din Chicago a luat decizia ca mama să-și piardă temporar drepturile asupra copilului ei pe motiv că refuză vaccinarea.

”Îmi lipsește fiul meu mai mult decât orice. A fost foarte greu. Nu l-am văzut din 10 august”, a spus Rebecca Firlit într-un interviu pentru Fox 32 News.

Firlit și fostul ei soț au apărut în fața Curții pe Zoom pentru a discuta despre pensia alimentară a fiului lor de 11 ani. Cei doi sunt divorțați de 7 ani și au custodie comună.

Femeia a explicat că, din senin, judecătorul a întrebat-o dacă este vaccinată sau nu. Aceasta i-a spus că nu deoarece, în trecut, a avut reacții adverse grave din cauza vaccinurilor.

În acel moment, judecătorul a hotărât ca femeia să fie decăzută din drepturile parentale până când se va vaccina.

”Cred că este greșit. Cred că desparte familiile. Nu cred că este spre binele copilului meu să nu își vadă mama”, a mai spus Rebecca.

Aceasta face apel la hotărârea judecătorească, susținând că judecătorul nu are niciun drept să îi ia copilul de lângă ea pentru că nu este vaccinată.

”Nu avea nicio legătură cu subiectul discuției noastre. Era fixat pe mine. Și mi-a luat copilul de lângă mine”, a mai adăugat Rebecca.

Annette Fernholz, avocata Rebeccăi a spus că judecătorul și-a depășit atribuțiile.