20 ianuarie 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Măștile faciale conțin grafen, o substanță otrăvitoare

Purtarea măștii de față a început imediat după anunțul oficial al blocării covid-19 pe 11 martie 2020. La nivel mondial, lumea a fost instruită să poarte masca de mai bine de un an. Și apoi, un an mai târziu, ni se spune că, poate conține o substanță otrăvitoare.

La 2 aprilie 2021, Health Canada a recunoscut prezența nanoparticulelor de grafen în interiorul măștii faciale, presupuse a ne proteja sănătatea și a preveni răspândirea „virusului mortal”.

Potrivit Health CanadaMăștile faciale care conțin oxid de grafen pot prezenta riscuri pentru sănătate”.

Există un potențial ca purtătorii să inhaleze particule de grafen din unele măști, ceea ce poate prezenta riscuri pentru sănătate”.

 Există numeroase dovezi ale impactului grafenului:

„Diverse persoane s-au prezentat în Quebec informând probleme de respirație, dureri de cap, probleme ale pielii și alte efecte adverse de la măștile„ healfiber ”, au spus la acea vreme într-o notă în care li se cerea oamenilor să nu le mai folosească sau orice altă mască care conține grafen.

Nano-particulele de grafen pot intra în corp

„Avertismentele cu privire la potențialul de „toxicitate pulmonară timpurie” asociată cu măștile faciale care conțin grafen ridică probleme serioase”.

Cine a aprobat producerea unei măști faciale care conține o substanță otrăvitoare?

Într-un memorandum nepublicat anterior din martie 2021 către provincie și teritorii, Health Canada a recomandat utilizatorilor să „nu mai cumpere și să folosească măști faciale care conțin nanoform grafen” (citat într-un studiu de Andrew Maynard)

Vizibil, acest memorandum din martie 2021 a fost modificat. Niciun nume de marcă nu este menționat în recomandarea Health Health din 2 aprilie 2021.

Health Canada a ordonat scoaterea din vânzare și distribuție a măștilor faciale care sunt etichetate în mod explicit „conține grafen sau biomasă grafen”.

Grafenul nu este o noutate așa cum a subliniat Andrew Maynard: 

„În ultimii ani au existat o serie de recenzii cuprinzătoare privind toxicitatea grafenului, inclusiv această lucrare din 2018 a lui Bengt Fadeel și colegii, și cea a Vanesa Sanches și colegilor săi. Ambele sunt recenzii solide ale unor echipe de cercetare foarte respectate.

Când vine vorba de inhalarea grafenului, starea actuală a științei indică faptul că dacă materialul poate pătrunde în părțile inferioare ale plămânilor (regiunea respirabilă sau alveolară) poate duce la un răspuns inflamator în concentrații suficient de mari.”

Health Canada ignoră și distorsionează întâmplător dovezile științifice (citate mai sus). Se referă acum la „toxicitate la animale”:

Evaluarea preliminară a Health Canada a cercetărilor disponibile a identificat faptul că particulele de grafen inhalate au un potențial de a provoca toxicitate pulmonară la animale.

Până când Departamentul finalizează o evaluare științifică amănunțită și nu a stabilit siguranța și eficacitatea măștilor faciale care conțin grafen, adoptă abordarea de precauție de a le retrage de pe piață continuând să colecteze și să evalueze informații.

ACTUALIZARE (13 iulie 2021): Health Canada a recomandat anterior canadienilor să nu folosească măști faciale care conțin grafen după ce o evaluare preliminară a identificat un anume potențial că particulele de grafen inhalate pot provoca efecte pulmonare precoce la animale (de exemplu, semne timpurii de inflamație). Ca măsură de precauție, în timp ce se desfășura o evaluare a riscurilor, Health Canada a îndrumat toți importatorii și distribuitorii cunoscuți ai acestor măști să elimine de pe piață patru modele de măști de la un singur producător, Shandong Shengquan New Materials Co. Ltd

shengquan mask
Estas son las mascarillas con grafeno que Sanidad pide no utilizar ni  comercializar
Foto: Mascarillas quirúrgicas fabricadas por Shenquan.

Confruntat cu posibile riscuri pulmonare, acestea sunt măștile cu grafen pe care Sănătatea cere să nu le utilizeze sau să le comercializeze. AEMPS a cerut să oprească vânzarea măștilor chirurgicale de tip IIR cu grafen fabricate de compania chineză Shandong Shenquan New Materials, care comercializează și un model FFP2 în Spania. – El Confidencial

În prezent nicio altă mască de față grafen nu este permisă la vânzare în Canada. Consumatorii trebuie să anunțe Health Canada trimițând un formular de reclamație online, în cazul în care vor ști că alte măști de grafen sunt vândute în Canada.

Companiile care doresc să vândă măști de grafen trebuie mai întâi să furnizeze la Health Canada dovezi care să demonstreze siguranța și eficacitatea modelelor lor, deoarece riscurile cu utilizării măștilor de grafen pot varia în funcție de modelul măștii.

By Prof Michel Chossudovsky – Global Research/ Invictuswebmedia