10 decembrie 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Comisia de la Veneția susține desființarea SIIJ în forma propusă de ministrul Justiției, Stelian Ion

Comisia de la Venetia sustine desfiintarea Sectiei Speciale pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie in forma propusa de Stelian Ion, ministrul Justitiei.

,,Infiintarea acestei structuri, din ordinul lui Liviu Dragnea, al carei singur scop a fost din prima clipa intimidarea magistratilor incomozi si protejarea infractorilor, a fost criticata de la bun inceput de toate institutiile europene. Prin urmare, avizul de astazi nu este surprinzator. Mesajul Comisiei de la Venetia este unul foarte clar: ,,primul pas urgent” in procesul de reformare a justitiei este desfiintarea SIIJ„, spun cei de la USR PLUS.

In plus, Comisia de la Venetia recomanda eliminarea amendamentelor votate in Camera Deputatilor, deoarece ,,ridica numeroase semne de intrebare atat pe continut, cat si pe procedura”, informează monitoruljustitiei.ro

„Comisia de la Veneția dorește să sublinieze că desființarea Secției Speciale este doar un prim pas în procesul de reformă și că încurajează autoritățile române să continue cu un proces de reformă mai larg”, se arată în comunicatul Comisiei.

Vezi aici integral opinia Comisiei de la Veneția.