12 august 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Tragedie în Maramureș. O mamă şi-a ucis cu sânge rece cei doi copii. Tatăl copiilor: „Mi-a spus că a dat cu ei de pământ într-o criză de nervi”

O mamă din localitatea Ruşor, judeţul Maramureş şi-a omorât cei doi copii, unul în vârstă de patru luni şi altul de aproape doi ani.

Mama criminală are 28 de ani, era căsătorită de doar 3 ani, iar cei doi micuţi erau unicii săi copii.

Bunica micuţilor spune că a vorbit dimineaţă cu ea şi că le dădea de mâncare copiilor. Nu îşi explică ce s-a întâmplat. Se crede că suferea de depresie pentru că îşi creştea mai mult singură micuţii, pentru că soţul era foarte mult din timp la serviciu.

O vecină spune că soțul femeii s-a dus dimineața la lucru în Copalnic Mănăștur, că l-a văzut când a plecat. E șocată de ce s-a întâmplat şi că aşa ceva nu a mai avut loc în sat. Confirmă şi ea că fermeia a intrat în depresie, dar copiii erau îngrijiți şi că mama avea mereu grijă de ei.

Tatăl copiilor este în stare de şoc. Acesta a declarat pentru Observator că femeia l-a sunat dimineaţă şi că, într-o criză de nervi, a dat cu micuţii de pământ. A venit într-o fugă acasă, iar aici îl aştepta o imagine tulburătoare: unul dintre copii nu mai respira, în timp ce al doilea era resucitat.

„Se văita că o durea capul. A fost la medic şi i-a dat medicamente”, a povestit tatăl.

Cei doi copii nu au mai putut fi salvaţi

„Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a fost sesizat prin apel S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat, în data de 02 iunie a.c., ora 10.54, despre faptul că în satul Rușor, localitatea Copalnic Manăștur doi copii prezintă probleme respiratorii severe.

În urma deplasării la fața locului a polițiștilor din cadrul Secției 7 Suciu de Sus, s-a constatat faptul că doi copii minori, în vârstă de un an și nouă luni, respectiv în vârstă de 4 luni, în ciuda manevrelor specifice de resuscitare efectuate de personalul medical, au decedat.

La fața locului se deplasează o echipă complexă de cercetare, care vor efectua activități în vedere lămuriri tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș”, a declarat IPJ Maramureș.

Nu se știe cauza acestui gest. Femeia a fost preluată de poliție, urmând să fie dusă la spitalul din Sighetul Marmației pentru experitza de specialitate.

Anul trecut, o altă tragedie a avut loc în Maramureș. O femeie în vârstă de 42 de ani, fost cadru didactic, și-a omorât copilul în vârstă de 10 ani, iar apoi a încercat să se sinucidă.

Femeia a fost salvată de echipajul SMURD, dar pentru copil nu s-a mai putut face nimic. Copilul a fost sufocat în somn.