12 august 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Florin Cîțu anunță „diminuări ale restricțiilor” doar pentru cei vaccinați

Florin Cîțu a anunțat joi „noile diminuări de restricții” care vor intra în vigoare de la 1 iunie, la jumătatea celei de-a doisprezecea prelungiri a stării de alertă.

Majoritatea acestor „facilități” sunt acordate doar celor 3 categorii <privilegiate>, eligibile și pentru pașaportul de vaccinare.

Oamenii sănătoși și nevaccinați beneficiază doar de mărirea la 8 a numărului de persoane care pot circula în grup pe stradă, precum și de permisiunea participării în număr limitat la evenimente precum nunți, botezuri, meciuri ș.a.


Am crescut numărul participanților la activitățile cultural-artistice, de divertisment, desfășurate în spații deschise de la 500, la 1000 de persoane, la care pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală.

La evenimentele cultural-artistice, de divertisment, pot participa peste 1000 de persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate.
S-a mărit la 8, numărul persoanelor care pot circula în grupuri.
Nunțile și botezurile se pot desfășura cu 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații deschise, numărul persoanelor participante poate fi mai mare, doar dacă toate persoanele sunt vaccinate.


Activitățile sportive se pot desfășura atât la interior cât și la exterior, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiilor. Participarea peste această limită este permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate, prezintă test negativ sau se vaccinează înainte de intrarea la eveniment.
La evenimentele sportive vor fi și centre de vaccinare.


Locurile de joacă sunt redeschise până la 50%, pentru cei vaccinați sau care au trecut prin boală. Pentru piscinele interioare limita este de 70% din capacitate, numărul participanților poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați.
Excepția de la purtarea măștii în spații închise pentru cei vaccinați
, dacă nu sunt mai mult de 5 persoane
”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de guvern de joi, 27 mai, informează Activenews.