12 august 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

18 adolescenți din Connecticut au fost internați cu probleme cardiace după ce și-au făcut vaccinul anti-covid

Connecticut a raportat 18 noi cazuri de probleme cardiace în rândul adolescenților care au primit un vaccin COVID, la o săptămână după ce Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a anunțat că investighează inflamațiile cardiace la tinerii adulți recent vaccinați.

Toate cele 18 cazuri au dus la spitalizare. Cazurile au fost raportate la Departamentul de Sănătate Publică din Connecticut de către furnizorii de vaccinuri, a declarat Deirdre Gifford, comisar interimar pentru sănătate, informează The Defender.


Primul caz la Connecticut Children’s a fost fiul de 17 ani al lui Rachel Hatton, Gregory. „Este terifiant”, a spus Hatton. Fiul ei a început să se plângă de dureri puternice în piept la trei zile după a doua doză de vaccin. Aceasta s-a înrăutățit în a patra zi, provocând dureri de spate.

După analize de sânge și o radiografie, medicii l-au diagnosticat pe Gregory cu pericardită, o inflamație a țesutului care înconjoară inima și care poate provoca dureri acute în piept și alte simptome.

„L-au conectat la un monitor cardiac, au făcut mai multe EKG-uri, ecocardiograme. Cei de la boli infecțioase au venit de fapt și au făcut propriul set de analize de sânge pentru a încerca să își dea seama dacă nu cumva ar fi putut fi cauzat de altceva, un fel de infecție, altceva, cum ar fi boala Lyme. L-au testat pentru tot felul de lucruri și, rând pe rând, aceste teste au ieșit negative”, a spus Hatton.

Un purtător de cuvânt de la Connecticut Children’s a declarat că pacienții au prezentat atât pericardită, cât și miocardită
Miocardita este o inflamație a mușchiului cardiac care poate duce la aritmie cardiacă și deces.


Hatton a spus că fiul ei este acum în șomaj, ia medicamente și este conectat la un monitor cardiac. El va face un alt RMN în iunie pentru a vedea dacă starea lui s-a îmbunătățit. „Nu dorm pentru că… dacă îl aud pe fiul meu strănutând sau dacă pare că nu mai are aer când îl sun în pauza de la serviciu, devin nervoasă pentru că pur și simplu nu știu ce s-ar mai putea întâmpla. Practic, acum are o afecțiune cardiacă și este înspăimântător”, a spus ea.


Hatton a spus că a împărtășit povestea fiului ei pentru că a vrut ca părinții să fie conștienți. În ciuda faptului că medicii spun că această afecțiune este rară, Hatton a explicat că nu pare rară atunci când îți afectează propriul copil.


Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat luni, în timpul unei conferințe de presă, că administrația Biden va continua să îi sfătuiască pe tineri să se vaccineze, în pofida cazurilor raportate de miocardită.


Experții noștri în domeniul sănătății și în domeniul medical continuă să transmită în continuare că este un pas corect ca tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani să se vaccineze, că acestea sunt cazuri limitate și că, evident, riscurile de a contracta COVID sunt cu siguranță semnificative chiar și pentru persoanele de această vârstă„, a declarat Psaki.


După cum a relatat The Defender, două lucrări publicate la 19 mai în revista Hospital Pediatrics au constatat că spitalizările pediatrice pentru COVID au fost supradimensionate cu cel puțin 40%, folosind acest lucru pentru a justifica vaccinarea copiilor.