12 august 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Germania| Judecătorul care a dat sentința „Fără măști, fără distanțare, fără teste pentru elevi în școli” este anchetat de Poliție

Judecătorul care a dat câștig de cauză părinților care au cerut să nu se mai poarte măști în școli, Christian Dettmar din Weimar, este anchetat de Poliția germană, relevă Focus.de, după ce împotriva acestuia s-au înregistrat zece plângeri penale.

Acesta este acuzat că ar fi „pervertit interpretarea legii”. De cealaltă parte, autoritățile au primit și 91 de scrisori pentru susținerea acestuia, relevă sursa citată.

Misivele, care par să fie standard, cer investigarea celor care l-au reclamat pe judecător, pe motiv că plângerile „au intenția de a intimida alți judecători, astfel încât să nu pună demnitatea copiilor înaintea măsurilor anti-corona”.

În ceea ce-l privește pe judecător, el rămâne ferm pe poziție. „Deși nu am copii de vârstă școlară, am dubii considerabile despre utilitatea măștii”, a declarat el pentru Bild.

Decizia sa, pronunțată pe 8 aprilie, a fost contestată deja de către Ministerul Educației din regiunea Thuringia la Curtea Regională.