12 august 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Proteste MASIVE ACUM în București, Timișoara, Arad, Cluj, Alba, Sibiu, Brașov, Piatra Neamț, Vâlcea, Pitești, Ploiești, Brăila, Galați, Constanța, Focșani, Craiova. Se scandează JOS ARAFAT! LIBERTATE! JOS MASCA!

Românii ies în stradă în tot mai multe orașe ale țării pentru a-și exprima dezacordul față de restricțiile abuzive din ce în ce mai dure impuse de autorități.

România scrie ISTORIE

Update: Zeci de mii oameni protestează la ora 3:30 noaptea în mai toate orașele mari ale României. Românii cer ridicarea restricțiilor și demisia președintelui Klaus Iohannis, premierului Florin Cîțu și a șefului DSU Raed Arafat. Cetățenii spun că și-au pierdut locurile de muncă și nu mai pot să mai trăiască în asemenea condiții.

Oamenii scandează: „Jos cu Arafat, Iohannis demisia, jos guvernul, alegeri anticipate, vrem libertate, fără mască, jos cu dictatura, fără restricții, fără carantină, ne-am săturat.”

România face o noapte albă în stradă pentru că nu se mai poate trăi în dictatură. Suntem supuși de mai bine de un an de zile unei opresiuni agresive a statutului condus de Raed Arafat și Klaus Iohannis.

Iohannis și guvernele sale provizorii au distrus economia României în acest an pandemic. Ei au îmbogățit peste măsură Big Pharma și firmele de partid prin contracte fără licitație publică, în timp ce românii au murit arși de vii în spitale. Acești indivizi cocoțați în fruntea statului au organizat o adevărată ciolaniadă după alegerile din decembrie și trebuiesc sancționați exemplar la vot.

Abuzurile instituțiilor statului și sutele de milioane de euro cuantificate în amenzi au provocat această furie populară. Anularea restricțiilor nu va salva coaliția de guvernare. Românii sunt extrem de nemulțumiți și se poate ajunge la alegeri anticipate și suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

La Galați protestatarii au blocat centrul orașului. La Timișoara, câteva zeci de persoane au făcut un careu cu steag tricolor și pancarte, în jurul avocatului Gheorghe Vela. Proteste similare au loc și la Arad, Cluj-Napoca, Brăila, Constanța. protestele care s-au întins în mai multe orașe mari dincolo de miezul nopții.

Deși s-a depășit de mult ora la care noul ordin arafatic interzice circulația în afara locuințelor în orașele cu peste 4% rata de infectare, protestatarii sunt încă pe străzi și strigă „Ieșiți din casă dacă vă pasă!”. Din păcate, presa mainstream a ales să treacă sub tăcere subiectul sau să îl reflecteze tendențios. „Să vină presa să îi scoatem lesa!”, le-au bătut obrazul protestatarii jurnaliștilor. 

Pompierii rezerviști se alătură protestatarilor anti-Arafat, relatează România TV.  

Ora 00:30, protestatarii îngroașă rândurile în Piața Universității. Lozincile lor fiind: „Arafat judecat pentru cei legați de pat!”, „Cîțu, terorist!” și „A-sa-si-nii!”. Ei mai strigă și: „Să vă fie frică, poporul se ridică!”, „Jos cu Starea de Alertă!”, „Toate partidele – aceeași mizerie!”, „Nu plecăm!”, „Li-ber-ta-te!”, „Toată Țara!”. Au cerut, totodată, reîntoarcerea elevilor în băncile școlii, oprirea prelungirii stării de alertă și libertate pentru creștinii ortodocși, până la ora 5 dimineața în noaptea de Înviere.

Pentru că existau zvonuri că mai mulți protestatari nu ar fi lăsați de forțele de ordine să ajungă cu mașina în Piața Universității, protestatarii au început la ora 1:15 să se deplaseze către Piața Victoriei, pentru a își striga oful și în fața Guvernului. Ei strigă „Ieșiți din casă dacă vă pasă!”, „Fără violență!”, „Jandarmeria apără hoția!”, „NU CEDĂM!”, „Jos Iohannis!”, „Ro-mâ-ni-a!”, „U-ni-ta-te!”, „Li-ber-ta-te!”, „Neamul s-a trezit că ne-ați umilit!”, „Noi suntem valul 3 și venim peste ei!”, „Noi oprim carantina!”, „Jos masca!”.

Ora 1:14: Sibiu și Timișoara se alătură protestelor.

Ora 1:25: Iașiul și Focșaniul se alătură protestelor.

ORA 01:30 Protestatarii din București mărșăluiesc spre Guvern și rostesc rugăciunea „Tatăl nostru”.

Ora 01:40: Peste o mie de oameni sunt acum în stradă în București.

Ora 2:30: Craiova în stradă.

Ora 3:22: Protestele continuă în tot mai multe orașe din țară.

Piatra Neamț, Vâlcea, Ploiești, Severin se alătură de asemenea protestelor.

Demonstranții plănuiesc să continue protestele și mâine, în fiecare oraș, precum și în Capitală. În Piața Universității ei se vor întâlni luni la ora 17:30.