12 august 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Două dintre victimele bătute și torturate de polițiștii de la Secția 16 au decedat

Două dintre victimele agresiunilor de la Secția 16, unde câțiva tineri au fost loviți cu bastoanele, cu picioarele și pumnii, au decedat.

Deși evenimentele s-au petrecut în septembrie, anul trecut, cazul a devenit public abia în luna martie.

Una dintre victimele supuse torturilor și sechestrării a decedat în urmă cu aproximativ două săptămâni, aparent, din cauza unei boli de plămâni. Cel de-al doilea deces a fost înregistrat pe data de 28 martie, chiar în locuința victimei din București. Gheorghe Gheorghe, tatăl victimei din urmă, a declarat după evenimentele nefericite, la Antena3, că băiatul „tremura, avea un dezechilibru la mers. A suferit și o depresie nu a mai avut încredere în el. Îi era frică să iasă din casă. I-am spus și eu să nu mai iasă deoarece polițiștii îi puteau pune în spate orice. Puteau să pună pe cineva să-l provoace”, a menționat tatăl victimei.


„Mâine voi merge, după ora 8.30, și i se va face autopsia ca să se stabilească cauzele morții. Aș vrea să le spun tuturor celor care vorbesc să nu mai spună că lua droguri. Îl urmăream și nu este adevărat!” , a continuat bărbatul, după ce au circulat unele zvonuri că fiul său ar fi fost consumator de droguri.


Și mai șocant este faptul că, după apelul la 112 pentru a semnala decesul fiului său, echipajul trimis de poliție era tot de la secția 16, locul unde victima a fost bătută și torturată. Potrivit bărbatului, polițiștii au refuzat să ia amprente la fața locului, spunând că nu e treaba lor, asta după ce la locul întâmplării, ușa fusese deschisă, iar cheile băiatului se aflau într-un alt loc decât le ținea de regulă.


Poliția și Parchetul Capitalei nu au emis o declarație cu privire la moartea tânărului nici până acum.
Amintim câteva din ororile la care a fost supusă una dintre victime: „Polițistul în vârstă și-a făcut necesitățile fiziologice pe mine. A urinat pe mine și mi-a spus: uite ce poate să îți facă Poliția română! (…) M-au dus pe câmp pe undeva pe la Jilava. M-au dat jos din mașină cu cătușele la mâini, m-au târât pe jos (…) Mi-au dat doi pumni în coaste, m-au pus jos, au început să dea cu bastoanele în mine. Cele mai multe lovituri au fost pe tălpi”.
Detalii despre acuzațiile aduse polițiștilor de la Secția 16: