12 august 2022

Gazeta Romaneasca

Gazeta ta de zi cu zi!

Pfizer a fost implicat în cea mai mare fraudă în domeniul sănătății din istorie, în anul 2009

În 2009, Pfizer, producătorul de vaccinuri împotriva coronavirusului din Wuhan (COVID-19), a plătit 2,3 miliarde de dolari în ceea ce a fost – și este în continuare – cea mai mare soluție de fraudă în domeniul sănătății din istorie. Aceasta este pentru a rezolva răspunderea penală și civilă care rezultă din promovarea ilegală a anumitor produse farmaceutice.

Departamentul de Justiție al SUA l-a amendat pe Pfizer în septembrie 2009 după ce una dintre filialele sale, Pharmacia & UpJohn Company, a pledat vinovată de comercializarea a patru medicamente „cu intenția de a frauda și a induce în eroare”. Pe lângă promovarea vânzării unui medicament antiinflamator neaprobat, compania farmaceutică a fost, de asemenea, sancționată pentru că a făcut reclamații false la programele guvernamentale de asistență medicală și a mituit furnizorii de servicii medicale pentru a prescrie medicamentele menționate.

Pfizer a fost amendat pentru comercializarea falsă a medicamentelor

Înainte de a scoate Bextra de pe piață în 2005, Pfizer și-a promovat vânzarea pentru mai multe utilizări și doze pe care Food and Drug Administration (FDA) le-a refuzat în mod specific să le aprobe din motive de siguranță. Pentru aceasta, compania și filiala sa Pharmacia & UpJohn au plătit o amendă de 1,195 miliarde de dolari. În plus, Pfizer a trebuit să piardă 105 milioane de dolari pentru o restituire penală totală de 1,3 miliarde de dolari.

În plus, Pfizer a fost de asemenea de acord să plătească 1 miliard de dolari pentru a rezolva acuzațiile potrivit cărora compania a promovat în mod ilegal alte trei droguri în afară de Bextra, și anume, Geodon, un medicament anti-psihotic; Lyrica, un medicament antiepileptic; și Zyvox, un antibiotic. Compania a provocat, de asemenea, trimiterea unor afirmații false programelor guvernamentale de îngrijire a sănătății pentru utilizări care nu erau indicații acceptate din punct de vedere medical și, prin urmare, nu erau acoperite de aceste programe.

Un fost manager de vânzări din districtul Pfizer a fost acuzat și condamnat la închisoare la domiciliu pentru distrugerea documentelor privind promovarea ilegală a medicamentelor. Între timp, un manager regional a pledat vinovat de distribuția unui produs marcat greșit și a fost amendat cu 75.000 de dolari, în timp ce era plasat pe 24 de luni de probă.

De asemenea, în soluționarea civilă s-au soluționat acuzațiile potrivit cărora Pfizer ar fi plătit recompense furnizorilor de asistență medicală, astfel încât aceștia să prescrie medicamentele menționate anterior, precum și alte medicamente. În total, aceasta a fost cea mai mare soluție de fraudă civilă împotriva unei companii farmaceutice din istorie.

Faptul că Pfizer a fost implicat în cea mai mare cerere de fraudă farmaceutică din istorie este important, deoarece compania începe să lanseze noul său vaccin împotriva COVID-19. Pentru a acoperi costul inoculării a 50 de milioane de oameni, guvernul SUA plătește companiei și partenerului său german, BioNTech, aproape 2 miliarde de dolari.

Contractul este cel mai mult pe care guvernul SUA a fost de acord să-l cheltuiască pentru un vaccin, deși acordurile anterioare cu alți producători de vaccinuri au fost destinate să contribuie la plata costurilor de dezvoltare. Dar pentru ca Pfizer să fie plătit, vaccinul a trebuit să aibă succes în studii clinice de amploare, ceea ce ar fi făcut. Jabul a primit recent aprobarea de urgență de la FDA și vaccinarea în masă în America este acum în curs.

De când s-au stabilit cu guvernul, reprezentanții Pfizer au susținut că compania s-a reformat.

„Motivele pentru care am încredere în Pfizer sunt pentru că, pe măsură ce am umblat în holurile de la Pfizer, ați vedea că marea majoritate a angajaților noștri își petrec viața dedicat aducerii medicamentelor cu adevărat importante pacienților și medicilor într-un mod adecvat”, a spus Amy Schulman, consilier general Pfizer, în 2009.

Ca parte a decontării, compania a încheiat un acord extins de integritate corporativă cu Biroul Inspectorului General al Departamentului Sănătate și Servicii Umane. Acest acord garantează existența unor proceduri și revizuiri pentru a preveni repetarea comportamentului necorespunzător anterior al companiei.